Witam,
Razem z synową postanowiłyśmy założyć własny biznes i postawiłyśmy na swoim. Rozkręciłyśmy coś na kształt ciucholandu przez internet. Problem polega na tym, że nie ogarniamy za bardzo ilości. Oznaczamy każdy produkt kolejnym numerem, ale jest z tym za dużo roboty, to pochłania nam czas. Poza tym mamy też sporo zwrotów, to akurat normalne. I przydałoby się to wszystko jakoś uporządkować, bo na razie to chaos! Znajoma która pracuje w sklepie podsunęła mi dobry pomysł - wprowadzenie etykiet z kodami kreskowymi. Co Wy o tym sądzicie, czy to się u nas sprawdzi?
Ogarnąć chaos - sprzedaż ciuchów przez internet
Zapraszamy tutaj wszystkich, którzy potrzebują rad i wskazówek w sprawach dotyczących prowadzenia własnej działalności gospodarczej. Jak możemy Ci pomóc?
Re: Ogarnąć chaos - sprzedaż ciuchów przez internet
Post autor: kaśka »
Ja uważam, że w każdym biznesie trzeba ogarnąć chaos i wszystko sobie dobrze poukładać. Od jakiegoś czasu coraz więcej firm korzystać zaczyna z nowoczesnych technologii. Jest ona wykorzystywana w różnych branżach i poprawia funkcjonowanie danego przedsiębiorstwa. Ja szukałam w sieci jakiegoś rozwiązania które usprawni pracę w działach call center. Wiadomo, że w sieci można znaleźć wszystko więc zaczęłam przeglądać strony. Na jednej z nich znalazłam wiadomości o tym, co to jest Bot rozmowa . To nic innego jak sztuczna inteligencja dzięki której można załatwić wiele spraw konsumentów w jednym czasie. Warto sobie moim zdaniem na ten temat poczytać.
Re: Ogarnąć chaos - sprzedaż ciuchów przez internet
Post autor: MarzenkaBiz05 »
Wydaje mi się że całkiem dobry pomysł. Do takiego biznesu na pewno przyda się też program do fakturowania. Czy słyszała Pani o Faktura Small Business Lite? To prosty program do generowania faktur. Myślę że do Pani działalności byłby odpowiedni. Może Pani o nim poczytaj więcej tutaj: https://www.mega-tech.com.pl/porownanie ... do-faktur/